Primarul Horăscu a pus Vâlcea pe harta utilizatorilor de apă pentru irigat din România

image_pdfimage_print
Primarul Horăscu a pus Vâlcea pe harta utilizatorilor de apă pentru irigat din Româniafoto arhiva Vocea Valcii

Luni, 1 februarie a.c., la Ministerul Agriculturii, a avut loc întâlnirea de lucru a Ligii utilizatorilor de apă pentru irigat din România. Cu această ocazie, în prezenţa secretarului de stat Daniel Botanoiu, a reprezentanţilor ANIF, AFIR, AM –MADR, s-au discutat problemele de importanţă majoră pentru viitorul agriculturii româneşti.

Cu aceasta ocazie, reprezentanţii OUAI-urilor din ţară, au ridicat problema viitoarelor ghiduri de finanţare, pe măsura 4.3. PNDR, unde strategia a fost aprobata la Bruxelles cu mari erori. Una din aceste erori a fost si cea din anexa 6, unde judeţul Vâlcea era omis de la viabilitate pe sectorul Bucşani – Cioroiu. Problema a fost ridicată şi primită cu interes de cei prezenţi, de singurul primar prezent, edilul localităţii Prundeni, din judeţul Vâlcea, Horia Horăscu.

De asemenea, s-a mai discutat şi prezentarea unor facturi de la furnizorul de apă, lucru nefiresc mai ales pentru OUAI-urile nou înfiinţate, care pur şi simplu nu au un istoric în acest sens, şi nici nu pot avea facturi.

În partea a doua a sesiunii de lucru, preşedintele Ligii ing. Viorel Nica a propus cooptarea in comitetul director a noi membrii. Constantin Adrian, preşedintele OUAI Călina (Prundeni) a fost ales în unanimitate vicepreşedinte al Ligii şi va răspunde de activitatea OUAI-urilor din judeţul Vâlcea, respectiv: OUAI CĂLINA, OUAI VALEA OLTULUI 1 ORLEŞTI – PRUNDENI, OUAI PICĂTURA GALICEA, OUAI IONEŞTI. Demn de remarcat este faptul că la nivelul ţării fiinţează 500 de ouai-uri care gestionează peste 1.3. milioane ha de teren.