Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenta Populatiei

image_pdfimage_print

 

Consiliul Local Prundeni a derulat în perioada 18 ianuarie 2008 – 18 ianuarie 2009 un proiect care priveşte înfiinţarea Serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Phare 2006.
Proiectul, unic în judeţul Vâlcea la nivelul unei comune urmăreşte gestionarea serviciilor publice descentralizate de evidenţă a persoanelor, dezvoltarea serviciului comunitar de evidenţă a persoanelor în comuna Prundeni şi simplificarea procedurilor administrative din domeniul evidenţei persoanelor.
In data de 28.06.2010 a avut loc la Primaria Prundeni inaugurarea Serviciului Public Local pentru Evidenta Populatiei de pe langa Consiliul Local al comunei Prundeni.
In aceeasi zi dupa taierea panglicii inaugurale, au fost intocmite primele documentatii in vederea eliberarii cartilor de identitate pentru cetatenii localitatii, urmand ca in perioada urmatoare sa se opereze si alte activitati.
La eveniment au participat domnul subcomisar Ilie Ciontu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Vâlcea (DJEP), primarii din Creteni, Scundu si Gusoieni, conducerea Serviciului de Evidenta a Persoanelor Dragasani, Irina Diaconescu inspector politie-biroul judetean de administrare a bazelor de date, consilieri locali, locuitori ai comunei Prundeni, functionari. De la inaugurarea Serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor Prundeni au fost eliberate 500 de carti de identitate.